Boeken
Check beschikbaarheid

Drentse oercultuur

Meer ontdekken over de Drentse oercultuur? Een bezoek aan deze mooie provincie kan uiteraard niet zonder het zien van hunebedden!

Hunebedden in Drenthe

Wist je dat de Aagjeshoeve een ideale ligging heeft wanneer je op zoek bent naar een camping bij hunebedden in de buurt? Vlak naast De Aagjeshoeve vind je al zo'n historisch monument, namelijk Hunebed D49 ook wel de 'Papeloze Kerk' genoemd.

Een ander bijzonder hunebed vind je in Eext. Hunebed D13 is namelijk alleen te betreden was door middel van een trap en bedekt met de oorspronkelijke dekheuvel.

Ook het hunebed in Orvelte; de IJzertijdboerderij ligt op slechts 15 minuten rijden. Bezoeken dus! Meer over hunebedden ontdek je ook in het Hunebedcentrum in Borger.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert - 4 km

Ontdek de meest bekende legende van Drenthe, namelijk die van Ellert en Brammert. Twee reuzen, vader en zoon, die hier eeuwen geleden in een onderaardse hut woonden. 

Museumdorp Orvelte - 10 km

Maak kennis met het unieke Drentse karakter in het mooie Orvelte. De echte oercultuur van de provincie zul je terugvinden in dit eeuwenoude esdorp. Zo vind je er onder andere monumentale boerderijen en straatjes, kinderkopjes, een schaapskooi, een klompenmakerij, een houtzagerij, het melkfabriekje en een nostalgisch snoepwinkeltje.

De Hondsrug UNESCO Global Geopark - 14 km

Op zo'n twintig minuten van de camping bevindt zich dit bijzondere natuurgebied. In De Hondsrug Geopark ga je terug in de geschiedenis en leer je alles over de ijstijden, mammoeten en hunebedden. Ga met de hele familie op zoek naar de oeroude schatten en verhalen.

Veenpark Barger-Compascuum - 22 km

In dit originele museumpark, vlakbij Emmen, maak je kennis met de oude veenhistorie van Drenthe. Al rijdend door het park of varend over de rivieren, kom je door de nostaligische dorpen waar een bakker, kruidenier en een klompenmaker nog aan het werk zijn.

Kamp Westerbork - 23 km

Midden in de provincie Drenthe ligt meer dan een herinnering. In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork worden de aangrijpende verhalen van slachtoffers en overlevenden van WOII verteld. Er zijn verschillende tentoonstellingen en activiteiten, ook gericht op kinderen.

Drents Museum - 30 km

Wil je nog meer ontdekken over de Drentse cultuur? Ga dan naar het Drents Museum in Assen. Hier leren jong en oud over de geschiedenis van Drenthe en maar ook over de archeologie en kunst die deze Nederlandse provincie heeft gekend.

Omgeving overzicht