Boeken
Check beschikbaarheid

Actief en outdoor

Ben je op zoek naar actieve en outdoor activiteiten in de buurt van onze boerencamping in Schoonoord? De regio biedt volop mogelijkheden om de natuur te verkennen en avonturen te beleven.

  • Huur een fiets en verken de prachtige fietspaden die je door bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes leiden.
  • Trek je wandelschoenen aan en ontdek de vele wandelroutes die je meenemen langs adembenemende landschappen en historische bezienswaardigheden.
  • Voor de echte avonturiers zijn er spannende activiteiten zoals klimmen, kanoën, paardrijden en zelfs survivaltochten.

Sportieve activiteiten in Drenthe

Pieterpad

De bekendste en langste wandelroute van Nederland loopt vlakbij onze camping! Het Pieterpad is de ultieme wandelroute in Nederland die gaat van het uiterste noorden tot aan het uiterste zuiden. Oftewel van Pieterburen in Groningen tot aan de Sint-Pietersberg in Limburg. 

Pieterpad wandelroute van Schoonloo naar Sleen; 24 kilometer

Wandelen en fietsen

Drenthe is dé perfecte wandel- en fietsprovincie van Nederland! Er zijn diverse wandel- en fietsroutes te verkrijgen bij de Toerist Info in Sleen en je kunt natuurlijk gemakkelijk de fietsknooppunten volgen. Ga eropuit en ontdek de prachtige natuur van Drenthe te voet of op de fiets. Voor meer informatie over wandelroutes in de buurt, kan je ook kijken op de site van Staatbosbeheer. Vanaf de camping zijn meerdere, duidelijk aangegeven routes te volgen. 

Voor kinderen is het ontzettend leuk om het Wolvenspoor in Schoonloo of de Sabeltandtijger route bij Exloo te lopen.

Onze wandeltips:

  • De groene route 'Archeologie Sleenerzand' is 2,4 km en start bij Hunebed de Papeloze kerk.
  • De gele route is ongeveer 5,5 km en kun je aan de noord-west kant van de camping oppakken.
  • De blauwe en oranje routes starten bij de parkeerplaats tegenover Kibbelveen.

Onze fietstips:

Vanaf onze camping start je direct met verschillende routes zoals knooppunten 33, 75, 7 en 8.

Mountainbikeroute Sleen

Tussen de dorpjes Sleen, Aalden en Schoonoord kom je op prachtige plaatsen tijdens je mountainbikerit. Het grootste deel loopt langs de rand van het bos en er zijn nauwelijks hoogteverschillen. De route is zo'n 32 kilometer lang en je fietst grotendeels door bosgebied Het Sleenerzand. Je gaat langs de kibbelkoele en komt onderweg een afwisseling van leuke paden en technische singletracks tegen. 

Buitencentrum Boomkroonpad

Op zo'n 20 kilometer vanaf de Aagjeshoeve, gelegen op de Hondsrug, vind je het Buitencentrum Boomkroonpad. Vanaf hier starten diverse fiets- en wandelroutes door het omvangrijke gebied. Een bijzondere wandeling hoog langs de toppen van de bomen maak je over het Boomkroonpad. 

Klimpark Grolloo

Op en rond het recreatiemeer De Kleine Moere, nabij Assen, vind je het Klimpark Grolloo. Een bijzondere locatie! In een prachtig bos zijn tal van hindernissen, parcoursen en kabelbaan gelegen. Ideaal voor een spannend en uitdagend dagje met het hele gezin.

Omgeving overzicht