Boeken
Check beschikbaarheid

De natuur in Drenthe

Naast de bosrijke omgeving Sleenerzand, waar onze camping is gelegen, kun je nog meer natuur ontdekken!

Onze natuurtips in Drenthe

Drenthe staat bekend om zijn prachtige en gevarieerde natuur, en er zijn talloze mogelijkheden om ervan te genieten. Verken de uitgestrekte bossen, wandel over de heidevelden, fiets langs de kronkelende rivieren en ontdek de verborgen vennetjes. Breng een bezoek aan nationale parken waar je kunt genieten van adembenemende landschappen en diverse flora en fauna. Of je nu een liefhebber bent van wandelen, fietsen, vogels spotten of gewoon genieten van de rust en schoonheid van de natuur, Drenthe biedt voor elk wat wils.

Speelvijver Kibbelkoele - 1,5 km

Leuk en dichtbij te vinden is de Kibbelkoele in de boswachterij Sleenerzand. In dit schoon recreatiemeertje kun je met mooi weer lekker spelen en zwemmen. Er is een ruim zandstrand, een kiosk met eten en drinken, een picknickgelegenheid en toiletten. Zoek je een camping met speelvijver of een camping bij het Sleenerzand? Dan is de Aagjeshoeve in Schoonoord een goede optie.

Nationaal Park Drentsche Aa

Wist je dat in dit prachtige gebied de beek de Drentsche Aa stroomt? Daarnaast vind je hier ook de typische Drentse es- en brinkdorpjes, wel 21 om precies te zijn! Ben je ook benieuwd naar het gevarieerde natuurschoon dat Nationaal Park Drentsche Aa te bieden heeft?

Nationaal Park Dwingelderveld

In Zuid-West Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied; Nationaal Park Dwingelerveld. Dit park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Het is ideaal om er te wandelen, fietsen, paard te rijden of vogels te spotten. Ook kan je er de schaapskuddes tegenkomen. 

Omgeving overzicht