Boeken
Check beschikbaarheid

Schapen

Knuffelen met lammetjes

Op de Aagjeshoeve zijn ook schapen en lammetjes te vinden, wat een extra dimensie aan je vakantie in Drenthe geeft. Schapen zijn zachtaardige dieren die graag in een groep samenleven en genieten van hun vrijheid in de groene omgeving van de camping.

Schapen zijn echte boerderijdieren. Over heel de wereld leven schapen als huisdieren. Wist je dat schapen "Mèêèh" zeggen en geiten juist "Bèêè"?

In de lente worden er vaak lammetjes geboren op de Aagjeshoeve, wat een extra speciale ervaring geeft voor de vakantiegangers. Het is geweldig om deze kleine lammetjes te zien dartelen en spelen in het gras. Het is een moment dat je niet snel zult vergeten en wat je zeker moet vastleggen op camera.

Boerderijcamping met schapen

Schapen zijn gemakkelijke dieren om te houden. Ze houden van gras, hooi en water. Op onze boerderijcamping in Schoonoord kun je meehelpen om ze te voeren. Wie weet zie je de pasgeboren lammetjes melk drinken bij de moeder. Als er kleine lammetjes zijn, kan je met ze knuffelen. Schapen hebben een warme vacht van wol, en deze wordt één keer per jaar geschoren.

Dit is niet alleen leuk voor kinderen, maar voor het hele gezin. Het is een educatieve ervaring waarbij je meer leert over hoe schapen worden gehouden en verzorgd op de boerderij. Kom en beleef het allemaal op Bospark Aagjeshoeve tijdens je vakantie in Drenthe.

Faciliteiten overzicht