Boeken
Check beschikbaarheid

Mysterie van het Sleenerzand

Geplaatst: 16-09-2022

Spannende avondwandeling op 21 en 22 oktober

De Hondsrug UNESCO Global Geopark, Staatsbosbeheer en Bospark Aagjeshoeve organiseren op vrijdagavond 21 oktober en zaterdagavond 22 oktober, tijdens het Drentse verhalen weekend van Marketing Drenthe, het Mysterie van het Sleenerzand.

Waan je in de tijd van de hunebedhouwers tijdens deze mysterieuze avondwandeling over het Sleenerzand. Volg de route langs grafheuvels, celtic fields naar het bijzondere hunebed De Papeloze Kerk. De fonkelende lichtjes langs de route begeleiden je naar verrassende historische ontmoetingen: met Witte Wiev’n, hunebedbouwers, verhalenvertellers, met Marieke van de Reuzen Ellert en Brammert, professor Van Giffen, de Protestantse opstand, dwaallichtjes en nog veel meer. Naast de wandeling is er op Bospark de Aagjeshoeve ook een hapje en een drankje te verkrijgen. Deze avond wil je niet missen!

Startlocatie is het parkeerterrein bij Bospark Aagjeshoeve, Slenerweg 118, 7848 AK Schoonoord. De eerste groep start om 19.00 uur. Kies je eigen tijdslot bij aanmelding. Het is verplicht om vooraf aan te melden via de website van staatsbosbeheer. Aanmelden kan tot en met 7 oktober via deze link.

 Over Mysterie van het Sleenerzand

  • Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar;
  • Draag stevig en waterdicht schoeisel;
  • De wandeling duurt ongeveer 1 uur (2.5 km) en is niet geschikt voor mensen in een rolstoel, rollators en kinderwagens vanwege onverharde paden;
  • Er wordt gelopen in groepen, onder begeleiding van een gids;
  • Deelname is op eigen risico;
  • Een geldig ticket is verplicht;
  • Het is bij bijna alle eettentjes mogelijk om te pinnen, maar we adviseren u ook om contact geld mee te nemen.

Nieuws overzicht